Алко тест !

Кратко беше ово јутарње радовање нашем Милосаву. Радећи трећу смену само је кревет видео пре очима. Трен пре него је утонуо у кошмарне снове женина рука га је продрмала. Без молбе у гласу,са журбом скоро вичући му је саопштила да од спавања нема ништа јер морају што пре болесну баку да воде код лекара. Молећивим ,тужним погледом који јој је упутио хтео је ,изгледа залуд,да је замоли да она то уради . Рекох већ,залуд све. Чак и његов покушај да је намами у кревет је прошао незапажено са њене стране. Шта ће,наш Милосав…хајде на пут.

На првој раскрсници код бензинске пумпе у цик зоре,полицајац који је видљиво био поспанији од њега,трљајући очи показао му је да скрене десно. Пожелевши путницима у ауту добро јутро затражио је дозволу. Наш Милосав покушавши да изазове жаљење код полицајца започе причу о болесној баки . Полицајац се већ вероватно тога наслушао те ноћи, па му би свеједно . Љубазно уз извињење рече да је ово само рутинска контрола и постави питање возачу да ли је нешто конзумирао од алкохола. Трећа смена у фабрици се тешко поднесе без пар капи лозе или љуте.

Наш возач није смео да узме онај алко тест као да ће га опећи по прстима,јер пар капи често буде мало више. Посматра наш Милосав ону справу,а справа као да посматра њега,тако му се чинило онако поспаном. Но ево прилике за спас. Полицајац је зауставио следећи ауто и у тих пар слободних тренутака Милосав даде баки да дува. Хајде,хајде бако,само дувни јако. Постао је весео одједном.

Задовољно се насмешио полицајцу враћајући му његов апарат. Поспани полицајац нетремице и неверујући погледа у мали екран,па у возача.

-Па ти си га претерао рођаче. Угледавши бројке на апарату не би добро уопште нашем Милосаву. Уплаши се затвора .

А тада је схватио.

-Дај мени да дувам побратиме,ја сам мање пијан од баке.

Поспани полицајац поче гласно да се смеје. Уперио је батеријску лампу према баки…

И пожелео им је срећан пут,а баки брз опоравак .

12 мишљења на “Алко тест !

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.