Доброта се на себи носи као најлепши накит .

Ауторитет се стиче добротом,поштењем,здравим ставом према свима , пажљиво обликованом карактером и моралношћу.Смерношћу,уздржљивошћу и душевном чистотом . Не стиче се на силу, намертањем својих ставова или пак покушајем да се застрашују људи . Не стиче се “ја теби кликер а ти мени бициклу” . Ауторитет се стиче тако што бринеш о ономе што ти је поверено ,тако што не искоришћаваш никога .

Остаћеш на крају сам , у најбољем случају окружен онима који те не воле , а плаћени су да те воле . Мрзеће те и ништа вредно од њих нећеш добити .

То су правила која су одавно дефинисана Етиком,не може човек сам наметнути свима само оно што му се свиђа код себе . Треба имати узоре које други поштују из горе наведених разлога . Треба радити за добро свих људи, а не само за корист оних које смо прешли кликером .

Част,скромност,емпатија,искреност,пријатељство,разумеваље,савест и духовност су заборављене речи у многим душама данас.

Чистота у свему што се ради је обавезна .

Треба навести људе да те срећу са осмехом .

Људи се не рађају нити добри нити зли , већ то развијају у себи касније . Значи ипак се све може научити , ако човек жели .

Свако свој пут бира .

И свака злоупотреба се на крају пута скупо плати !!! Јер сви смо од Бога створени , нису од Бога дати само Нарциси да манипулишу другима .

Без мозгића се лако живи,то се надокнади , како ли се живи без срца ?

То што вас неки људи нетремице и пажљиво посматрају тужним окицама не значи да вас се плаше,већ значи да им је жао вас таквих какви сте.

Немојте се радовати да сте их победили у нечему . Само вас сажаљевају тим тужним погледом.

Баш зато узимате ви од нас, а не ми од вас,јер ви од нас можете узети толико тога, даћемо вам све што иштете. И никада вам није доста…не бојте се имамо још много тога да дарујемо . Остаће пуно тако и нама . Ми од вас ништа,јер нама ваше вредности не требају !!!

11 мишљења на “Доброта се на себи носи као најлепши накит .

  1. Bravo! Upravo tako u potpunosti se slažem sa svime. Ima jedan moj stih iz pjesme: „Ukrast’ mi možeš sve, ali dušu nikad ne. Duša je ono što sam ja i samo meni pripada. Pa kradi kad si lopov iako ne znam što dobivaš time kad na svemu tome stoji moje i samo moje ime.“ Nažalost „lopova“ ima kao u priči, ali sve uvijek dođe na svoje. Još jednom bravo za napisani tekst👏👏👏👏

    Свиђа ми се

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.