Записић ! Још један .

Тешко је разумети реч . Речи су постале тек само поруке. Речи данас не објашњавају ништа. Никакву важну поруку не носе .

Реч слуши за претњу , застрашивање , манипулацију . Реч је данас неистина . Упорно се понаваља Та реч која треба да нас понизи , демоларише…
Како данас то разумети , када знамо како су реч користили Десанка Максимовић ,Његош , Лаза Лазаревић , Борислав Станковић , Јанко веселиновић . Бранко Радичевић , Војвода Степа …
И на који начин , и за коју намену .

Некада давно постојале су речи које су се слушале , ишчекивале , надало им се .

Реч је данас изгубила себе . Реч која носи осмех , загрљај , мир ,лепоту … поезију .
Зар вам није жао ?

6 мишљења на “Записић ! Још један .

  1. По тврдњи Анастасијиној ( у једној прелепој књизи ), у текст су утемељена повезивања слова и комбинације речи , које благотворно утичу на човека .
   Осетити тај утицај је могуће, када при читању на слух не утичу спољни звуци, произведени вештачким предметима и механизмима.
   Природни звуци – певање птица, шум кише , шуштање лишћа на дрвећу – помажу позитивном утицају.
   Господина Светозар Радишић у својој књизи Аутохипнозно самоисцељивање каже :
   „ Сада су научници опседнути моћима језика, речи, мисли и ума. Све чешћи су написи који потврђују да језик, речи и мисли програмирају људско тело. При томе је најважније, да се све чешће научно потврђује истина да је подсвест повезана са душом, а свест са разумом. Подсвест је, по свему судећи, преко душе повезана са универзалним умом, односно колективним несвесним, „пољем нулте тачке“, и зато успева да у одређеним условима (у стању „дремежа“ и омолитвеном стању) прима енергију и информације из њега. С друге стране, свест је преко чула усмерена према појавној, односно договорној стварности. Она, стога, преко информација које прима несавршеним и оскудно опремљеним чулима може да буде и дезинформисана, будући да се савршена лаж не разлукује или невероватно тешко резликује од истине. Зато се каже да душа увек зна, а разум каткад може да буде обманут и да неретко ствара опасне илузије. Све више се потврђује претпоставка да је подсвест одговорна и за подешавање и за раздешавање енергетског стања људског организма, а да је болест суштински поремећај енергије у организму, који је, као и све остало у космосу, чиста енергија која у одређеном ритму вибрира специфичном фреквенцијом. Све у тзв. чулној стварности се разликује само по учесталости и врсти енергије и облику њене вибрације. Тако човек чулима разликује агрегатна стања, боје, музику, топлоту, мирис, укус… и њихове интензитете.“
   Да ли нас је недостатак душевно здравих Људи довео довде ? Научно је доказано да здраве речи из здраве Душе могу да исцељују друге Људе . Јер како говоре духовници са свих страна света „ Какве су ти мисли „ .
   И у прапочетку прво се роди мисао у човеку . Питам се ја сада да ли су намерно склоњени људи са здравим речима . И да ли су они који слушају намерно стављени у средину са много буке , где на речи нико не обраћа пажњу . Да ли је зато превише покретних слика око нас , да на реч искрену нико не обрати пажњу,јер ако неко обарати можда и поверује . А има лепих речи,лете око нас као ластавице,није да их нема… поздрав Добри Човече ( са великим Ч ) .

   Liked by 1 person

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.