Није ми познато да ли ветар више воли да лута кроз шуму борових иглица или око неког малог јата бреза а немам кога ни да приупитам. ..

Покушаћу да напишем нешто што ће стати у само три реченице,три пасуса или три строфе. И знам да ми успети неће.

Неке речи само ти разумеш. Неке речи су за једноставне туге добре,за оне једноставније животне ране. За мене који се борим са својом беспомоћношћу баш и нису. Код мене је нешто наопако кренуло. Што сам старији – све више ватре показујем у неким тренуцима. Не баш толико битним,али… као што се у неким старим винима са годинама буди снага тако и у мени.

Баш ме је било брига колико сам муке или туге ,суза и несреће изазвао. А јесам да не грешим грешну душу моју па да покушам да скријем.

Ћутала си за све нас. И када уђеш кроз широм отворен прозор са мирисом багрема,ћутиш.Одустајање не значи увек да смо слаби прозбориш тек онако. Знам да мислиш на мене.

Требаш само обновити истину. Сетићеш се о чему причам.

Некоме си тек само цвет поклоњен.

Лако је мени да записујем када ми ти шапћеш,ту негде око уха. Лако је мени и да постанем песма коју си послала у свет. Тешко је мени. Није то терет за мене.

Требало је само обновити истину до које смо једном заједно стигли.

Није ми познато да ли ветар више воли да лута кроз шуму борових иглица или око неког малог јата бреза а немам кога ни да приупитам. Ти си ме предуго оставила у самовању. Ни један ми сумрак није помогао да пронађем пут до тебе,намерно ти велим. У једном кратком трену чак су и раскрснице нестале.

И никада се више нисам чудио пределима кроз које сам пролазио.Да,и ти си ишла са мном,пазила .Приметио сам те. При крају пута знао сам где да те тражим. На крају нимало случајно,све се промени у трену…

Сетићу се једном како смо у сумрак покрили сто белим,везеним столњаком твоје баке. У вази је било цвеће покупљено са ливада детињства. На столу је била свеска са твојом поезијом. Колико човек треба да буде изгубљен да то заборави. Читање твоје поезије или слушање музике је исто. Морала је да се види река која светлуца на сумраку…

Да сам у малу дрвену кутијицу стављао сваки осмех који си ми изазвала сада бих могао да их користим,када не располажем више ни са чиме,чиме бих ти достојно могао узвратити…

12 мишљења на “Није ми познато да ли ветар више воли да лута кроз шуму борових иглица или око неког малог јата бреза а немам кога ни да приупитам. ..

  1. Та прича је из овог времена. Једна анестезија,па друга…оставило је траг ваљда. Мало су ми чудне мисли тада биле,ето имам оправдање https://blogtekonako.wordpress.com/2017/05/01/како-знаш-да-некога-волишпитала-је-зна/ погледај 🙂 поздрављам те пуно.

   Liked by 1 person

 1. То су неки стари заборављени ( од мене ) текстови од пре неколико година. Сада ми је живот онако праволинијски више. Без трошења превише емоција,остарело се очигледно. Дођу године када када ти много шта више није важно као пре. Утихнеш као балон заборављеног вина у тамном подруму. Тако некако.

  Liked by 1 person

 2. Када шеташ кроз шуму бреза, имаш утисак као да дрвеће прича. Дубоко и потмуло „мрмљање“, настаје услед међусобног сударања њених грана и листова, који стварају звук ниске фреквенције. Када ходаш кроз борову шуму, чини ти се као да чујеш звиждуке. Ти звиждуци настају услед вртложног кретања ваздуха око иглица бора и ствара се звук високе фреквенције. То су такозвани Еолови тонови – назив су добили по грчком богу ветра…
  Предивна прича, слике, музика!

  Liked by 2 people

  1. Искрено,те сручне изразе не разумем баш онако како треба. Колико сам прочитао у енциклопедијама разним…хвала ти. Овај текст је из времена оних анестезија https://blogtekonako.wordpress.com/2017/05/01/како-знаш-да-некога-волишпитала-је-зна/ свашта ми је пролазило кроз мисли тада. Ето оправдања. Топли поздрав,како је прошао комшилук са кишом вечерас ?

   Liked by 1 person

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.