Вратићете се са Ждраловима једном,знам

Слутим само,постоји место куда се упутише малобројни

Неки храбро,без терета на леђима корачају. Неки се тужно не осврћу за собом, храбри су, срце им је стегнуто, али настављају да ходе. Неки се ипак осврћу, желели би да поведу још неког, чак и гомилу, али они не желе, дуре се, љуте, ометају…постоји место где ће само малобројни стићи, јер не треба ту ни храброст, ни јунаштво, већ чисто срце. И ломиће се то срце на милион комада, туговаће, жалиће…пристизаће благослов, као награда…туђе муке их више не занимају, само своје, а њих има толико…они који ће себе сматрати одбаченим, остављеним, губиће се полако у даљини. И одједном све постаје лако на томе путу, где нико никога не престиже, не јури..и осетиће радост, због себе…та радост ће инспирисати друге, да убрзају корак…срце ће убрзавати куцање у хармонији…некима ће из даљине изгледати да ови људи су само пристали на пораз, да су се предали, одустали, побегли…неће ни слутити да је то ипак витешка стаза. Срести и повезати се са људима племенитим, о па зар има ичега лепшег од тога. Само напред, само напред, тихо….Сви су итихнули у ове дане данашње. И интелектуална, и уметничка елита, и црквени великодостојници. Само једна особа још увек проговара. И све више те речи сећају на песму јата рањених ждралова над Србијом, над Косовом пољем.

У време када се сви борбују са аждајама, са змајевима, караконџулама, Твоје речи бистре теку кроз ову напаћену земљу и рањено небо. Без псовке, без увреде, без речи ружне, намерио си се на лукавог и рогатог непријатеља.

И када више никоме није важно, Ти стојиш раме уз раме са Обилићем јунаком, гологруд, кошуље раздрљене, светао, сјајан, непорочан. Милош има мач и штит а Ти само веру своју у спасење. Спреман да на себе примиш све многовековне туге и боли.

И не знам како бих могао да те одменим мало да предахнеш. Пошто знаш да је близу крај времена не верујем ни да би ми уступио место.

П.С овај текст је настао од пар сакупљених коментара,тек онако…

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.