Запис Други

У овој сцени постоје само два главна лика.Она и Он.

Она се касно вратила са концерта,играло се,скакало,вриштало,певало,пило,пушило. Не зна зашто јој је Он дошао у мисли када је раном зором стигла кући. Тек послала му је поруку : “Није здраво да живиш сам,изађи напољу да видиш како је лепо и узбудљиво. Немој да се правиш ту да си нека фаца,па да можеш да се осамиш толико. Правиш се важан,али то је твој избор,шта па мене брига на крају како ћеш живети,лаку ноћ”….
Он је заспао са књигом у руци,уз лагане звуке Хора Свято-Троицкой Сергиевой Лавры,спавао је мирним сном.Устао је на време,чак пре него је сат звонио. Није пио кафу кући јер је на послу ипак пријатније са колегама и колегиницама. Није био ни шеф ни газда ни директор али су га сви поздравили са осмехом,руковали. Алекс га је загрлила као брата.Весна је већ скувала кафу,хвала Вецо дивна си. Када седим поред ове жене слатко одморим душу,рече свима. Пролепшала си се,прија ти зимска идила. Али нису флеретовали. Никада.
Она је каснила,мало се успавала.Није седела са њима никада,нервирали су је. Причали су све неке глупости.Погледала је ка њему,па у телефон. О Боже (сетила га се,сећаће га се касније све чешће ) још није ни укључио вибер. Да ли да обрише поруку,ма не,неће. Видеће да је обрисана,ко зна шта ће помислити да му је послала. Можда ће уобразити да јој недостаје,нека је порука,нека,посматраће га док чита и смејаће се.
Тек за паузу,око једанаест је прочитао. Подигао је поглед ка њој,наравно послао јој је онај његов осмех,све више бесна и љута на њега. Није онакав каквог га је замишљала,каквим је покушала да га направи. Не вреди ништа,мислила је да ће је разумети,али није могао,није умео…завибрирао је телефон.
“Ја само могу без Тебе Душице слаткице” и безброј срцуленцета се разлетело по њеном екранчету. Шта мислиш драги читаоче хоће ли некада поставити питање,да ли је све што не ваља само у другима ?

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.