Којим путем поћи ?

Рођењем добијамо дарове. Свакоме по нешто,свакоме за своју посебност у овоме свету. Од малена слутиш да се разликујеш од друге деце,са првим признавањима родитеља и учитеља постане дете малкице уображено,моћно. Пуно осетљивије него друга деца,после првог признања очекује се следеће,па следеће…

Још увек је то дете неоштећено,невино,чисто. Има само једну жељу да што више људи то види. Али схватиш да и други имају дарове,и неку посебност. Неко ту одустане,неко запне мало више,онда и успе да буде примећено. Али онда дођу и неразумевања других,критике,па се човек осети мало другачије него раније.

И има два избора. Одустане од свега,ето нико ме не схвата,разуме,закопа своје дарове дубоко у неку јаму без дна. Или се приклони већини уметника око себе. Све надајући се,биће боље. Схватиће ме људи,наћи ће нешто вредно у овоме. Од критика бежимо,приклањамо се онима који нас хвале,дижу у небеса. И онда оно што ствараш постане нешто далеко од лепоте. Стварају се тужни радови,стихови,пресликамо нашу тужну стварност на своје дело. И не приметимо како нам живот постане тужан,празан,додуше наиђу коначно похвале,аплаузи,али то није то,знаш већ и сам.

Теоретичари кажу да је уметник у обавези да ствара лепоту,о лепоти пише,пева,црта…да слави радост која се појави на лицима оних који уживају у твоме делу.

Е,сада то је тежи пут,јер далеко је мање тапшања по рамену,прво ће се појавити пар људи који у томе виде нешто вредно и лепо,па све више ако своје дарове наставиш да користиш дељењем оних дарова које си добио од Творца бесплатно. Али под условом да величаш позитивно,душиугодно.

Тек тада ће душа бити излечена,неће патити,јер на крају због свог спасења све то и радиш.

10 мишљења на “Којим путем поћи ?

 1. Леп текст! Човек мајлепше од себе даје када је свестан да су његове посебности дарови.
  И лепо је шетати овим страницама! Поздрав! 🙂

  Свиђа ми се

  1. Хвала Вама до бескраја,радије се изражавам кроз фотографије,него текстове,али дође по некада инспирација.И ето онда истине у последњим редићима текста „Е,сада то је тежи пут,јер далеко је мање тапшања по рамену,прво ће се појавити пар људи који у томе виде нешто вредно и лепо,па све више ако своје дарове наставиш да користиш дељењем оних дарова које си добио од Творца бесплатно,али под условом да величаш позитивно,душиугодно.“ Хвала што сте свратили.значи ми пуно.

   Liked by 1 person

   1. Синиша, заиста је задовољство читати и разгледати ове странице! (и што се мене тиче нема потребе за персирањем)
    Велики поздрав!:)

    Liked by 1 person

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.