Ако језике човечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам…

Често привучем столицу до прозора па посматрам,или плаво небо преко дана,или звездано преко ноћи.Зашто то радим…па чекам да се појави још једна звезда на небу.По једној заборављеној легедни из сваког загрљаја жене и мушкарца настаје још једна звездица на небу.Нема више нових звездица,јер нема ни загрљаја из љубави.Данас људи једне друге саветују,дај тело ако му то треба… тело се не даје,тело се не даје из љубави.Из љубави се два тела спајају у једно,па онда ти крила буду нечије руке или очи те понесу високо горе до изнад звезда,на повратку запале једну нову,и она сија,неугасиво.Нема у галаксији лепшег и умилнијег звука него песма људске душе,загрљене душе,душе која воли.

Тело се не даје да би некога умирио “да не звоца”.

Много пре тога вољену милујеш очима,грлиш срцем,љубиш душом,ако се све то прескочи па се тело једноставно да…ништа од тога.Нису доживели па не знају.

Бог, као и лепота, унутра је за оног ко уме да гледа.

Они који трагају за истином заборављају да мораш помоћи прво себи,па ћеш са осталима лако.Такви говоре да воле човечанство,само што су најближе искључили из те приче.

“за чим трагаш путниче,све са собом носиш,и не налазећи ново губиш са сваким кораком својим”

Још се каже,мени треба слободе,имам све што ми треба све сам својим рукама стекао,али љубави немаш.Шта се парама може купити.Владика Николај Велимировић каже “Ако си богат само оним, што лопови могу украсти и мољци појести, са чим ћеш остати ако лопови збиља украду, и мољци поједу?”Али то важи за оне који верују.Има прича о богаташу из нашег краја,хвали се да има кубни метра марака.Заборавио је да има мајку кући од обавеза,да је загрли,пита како је…када му се мама разболела рекао је докторима узмите колико хоћете само ми је оставите живу.Само су слегли раменима.Срећа се не купује парама за које се душа прода.Освојиш цео свет,сви ти се диве,али нешто недостаје…можда не данас или сутра,али…ко се коцка са људима мора да очекује да ће једном изгубити партију.

Али људи су програмирани,неко други борави у њиховим главама.Све су емоције убили,други им говоре када је време за ово или оно.Постоји дефиниција “емотивна сиротиња”,али зар мора тако.Где је ту слобода којом се поносе,нема

Ја не желим да се мењам кажу,ја немам шта да мењам код себе.Психолози кажу да је љубав жеља да се понесе терет неког човека,шта је са онима који додају теерет,па и то зову љубав.Други психолог каже да је љубав способност људског бића да се духовно уздигне због другог!!! Шта је са онима који обезвређеују друго биће,а исто то љубављу зову !!!

Намерно цитирам психологе,а не духовнике јер ко још у духовно верује ? За духовнике говоримо да не знају шта причају.

Устајем,осмехујем се дачачићу из снова,цурица ми шаље пољубац

П.С Колико је само битно борити се за унутрашњи сјај.Човек стално треба да бди над суштином свога бића и да је улепшава,јер из ње извире врело вечног живота и младости .Колико год је лоших појава,толико је добрих,па лоше појаве никако не смеју бити изговор за поразне одлуке које доносимо против себе. Мозак слуша душу,а када се за њу часно боримо онда су нам и мисли здраве. Колико је дивна црква са олтаром подигнутим у нама самима!У тој цркви све миомирисом мирише. Њу нико не може да сруши,јер је направљена од невидљивог бескраја. Лепе речи и дивна дела,ширење љубави и доброте,строго поштовање Божијих заповести,врлинска дела,молитва која прожима цело биће,умереност,прегалаштво ,давање без жеље да буде враћено,скромност,стрпљење. Свако може да буде такав. Зар је лакше бити нечеовек него човек?Није.

Треба се борити сам са собом,трудити се и успех неће изостати. Непријатељ није споља,он је у нама. Ми одлучујемо хоће ли људски лик који имамо имати чистоту или црвенило на рукама.Да би Господ дошао по тебе,и све остале,мораш то да заслужиш,зато настави…Слободан Влајић

jance

 

4 мишљења на “Ако језике човечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам…

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.