Човек,и онај који само личи !!!


Човек увек може препознати Онога који само личи,супротно је врло тешко.

Човек мрзи грех,не мрзи грешника говоре духовници. За грешника се моли јер зна да је то брат његов коме је зао дух скочио на леђа и не пушта,Зна да ако му на исти начин одговори готов је и он.

Човеку је важно с’ ким ће се пробудити,А Ономе који личи са ким ће лећи. Чак и то им није ни толико важно јер не лежу из Љубави. Већ да би тек пробали. Да би некога тиме повредили,да би се некоме светили,да би уписали још један успех,ако је то успех. И онда се хвале,јер какав је то успех ако сви не знају. И вепар уме да скочи на свињу,али не уме да јој се радује,да је загрли,да јој поклони цветак,њима то и не треба. Ако желе тиме да те повреде још ће рећи „Ти си крив,ти си ме гурнуо у то,иначе ја то не радим никада, Само да знаш то је чак неко кога познајеш…и јел боли шта кажеш ?

Неко издржи,неко не издржи.

Човек ћутке воли. Волим те зато што те волим и не тражим да ти због тога волиш мене. За Онога који личи Љубав је патња и бол,јер Христа су разапели када је донео вест о Љубави чистој. Нису Га разумели о чему то прича. Човек воли у тишини,јер зна да је у тишини и свет створен. Зна да је Љубав способност да се духовно прошириш због вољеног бића. Зна да треба да прашта,да разуме,да пружа руку. Да прихвата различите карактере од свога.Онај који личи уме да напада,да вређа,да баци први камен на некога. И да позове остале да му се придруже.

Јер Онај коли само личи напада увек када је Човек најслабији. Када је болестан,када изгуби некога свога. Осете они то,и проспу мало соли на тек отворену рану. Човек превије рану,пусти је да процвета,да се из ране излегу мали шарени лептири и да одлете. .

Човек увек у себи нађе разлог за смирење,за свој мир,јер не жели да постане исти па одговори.

Када буде ухваћен у лажи,чак иако га нико не дира. Чак иако нико то не помиње,чак и ако одмах буде опроштено,Онај који личи одмах напада да би ваљда сакрио трагове своје по снегу. Јер зна уствари добро какав је његов свет,од чега је направљен,зна да има шта да брани. Оптуживаће те да не умеш да прашташ,а није истина,јер ниси ни замерио,знаш колико неко може. Али Они који личе те ни тада неће схватити

И шта је то што одређује Човека,мисао или нагон.Мисао би требало ма колико то тешко било,јер на прапочетку прво се мисао роди,мисли се преточише у речи,речи у дела,дела у судбину. Уствари,мисао нас је одредила,и каква нам судбина бити може ако имамо мисли које у свокоме виде нешто лоше или страшно,нешто што нас угрожава?

И само дијалог спашава одоносе,пријатељске,родбинске,пословне,љубавничке…никако монолог,само си ти крив… !!!

А душа- душа тражи своју другу половину. Душа зна да само један дух у две различите особе живи,и трага за ониме ко је исти он, Препознаће се истог трена.

А шта је са онима који тврде да душу немају?

Њих заобиђите,јер вам је ваљда довољно патње и разочарења,пустите друге да иду својима,да се траже. Помозите им,јер исти са истима само могу да опстану.У трену када схватите колико вам нешто вреди само ће вам испасти из руку и не тугујте. Ако вам Творац нешто узме знајте да вас тог трена спашава даљих мука. Ако вам већ разуме не показује када треба да се склоните. Добитак или губитак…привид је само.

Како препознати,питате ? Па лако. Будите добри,поштени,искрени. Сећајте се грехова својих свакога трена,молите за опроштај,молите за све људе,и Онај који све зна ће помоћи,побринуће се за остало. Све остало није важно.

Награда чека,казна чека…на истину се чека али увек стигне. А и награду треба препознати,јер често мешамо награду и казну. Неће стићи никада у виду нове куће или аута или шаке дуката,већ другачије. На крају дана питајте себе јесте ли нешто лоше урадили. И што професорка Ц. Јадранка рече „боље да вас лажу,него да лажете,бољу да вас варају него да варате“. Најлепше истине су увек једноставне када се једном спознају,тежак је само пут којим се до тамо мора ићи. Али полако ће се трновит пут претворити у цветну стазу,небо ће се развердити…сунце вам обасјати лице а добар ветар дувнути у леђа.

Волите искушења своја,немојте се плашити,јер ако се одупрете идете корак напред за разлику од оних других.

И чувајте душу своју,јер то је највредније што имате.

 

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.