Блог

Неко поправља сатове,неко кишобране,а некима је дато да поправљају Људске Душе… …само своју никако није успео да поправи. Или “Я тебя рисую”

...само своју никако није успео да поправи. Немам ја вама ништа лепо испричати о себи.Нешто што ће вам се чинити занимљивим и пикантним - е тога имам и на претек. Али лепог немам ништа. Нешто о чему ћете дуго размишљати после читања текста немам,или нешто што ће вас навести да размишљате о свом животу немам … Continue reading Неко поправља сатове,неко кишобране,а некима је дато да поправљају Људске Душе… …само своју никако није успео да поправи. Или “Я тебя рисую”

SEME – LEKAR (iz knjige Anastasija )

Anastasija je tvrdila: Svako, posađeno vašom rukom seme, sadrži u sebi ogroman obim Vaseljenske informacije. Ovaj obim se ne može porediti ni po veličini, ni po tačnosti, ni sa jednim veštačkim. Pomoću ove informacije seme zna tačno, do milionitog dela sekunde, vreme kada treba da se pokrene, počne da raste, kakve sokove da uzima iz … Continue reading SEME – LEKAR (iz knjige Anastasija )

Ленка,ни ја више нисам исти.

Једном ћу написати причу, причу којом ћу бити задовољан. Од речи који су ми остале,које до сада нисам корисио, моја прича,само моја. Од поразбијаних делова мога срца које ћу опет саставити,сам или уз нечију помоћ тек биће свеједно тада. ...душа људска јесте бесамртна, ми смо искра у смртну прашину, ми смо луча тамом обузета...“ У … Continue reading Ленка,ни ја више нисам исти.

Пријатељи,браћа,побратими,кумови…и остали са друге стране дуге.

То што често помињем један кафић у моме граду не значи баш да не излазимо отуда. Вероватно,ма засигурно је то што знамо да ћемо тамо срести некога од добрих људи. Па макар само поразговарали са конобаром поред шанка уз шољицу еспреса,свеједно ко части. То је већ Арсен у песму ставио па нећу о томе. Кажу,да … Continue reading Пријатељи,браћа,побратими,кумови…и остали са друге стране дуге.

Бака о љубави Или опет и ја о Љубави…

(А о чему би другом и писао ) Један од заборављених текстова Бакица је седела мирно ,тихо у бусу,скоро као да не жели да је нико и не примети. Он,локални даса,у сличним годинама,касне седамдесете или ране осамдесете их већ стигле изгледа. -Слободно,питао је? Погледала га незаинтересовано,што му није баш пријало. -Јесте,изволите Охо,помислио је ваљда - … Continue reading Бака о љубави Или опет и ја о Љубави…

Чувам ћирилицу

2006-е године ћирилица је проглашена службеним писмом у Србији. Дакле, негујмо је. Песник Љубивоје Ршумовић пита се "ако већ имамо законе и прописе којима се штити мрки медвед, зашто не бисмо имали закон којим се штити култура, јер је и она на списку за одстрел. За оне који се тешко сналазе са ћирилицом постоји и … Continue reading Чувам ћирилицу

Пролеће,Весна,Spring

Испод неба облаци, испод брда реке, испод душе снови, испод Бога јецаји, испод стабла сјена, испод сјене заборав, испод заборава смрт, испод смрти гнијездо. Мигуел Де Унамуно, Песничка (о)порука, 1928. https://www.youtube.com/watch?v=6lnVRPu-nKQ https://www.youtube.com/watch?v=_0HAzIBd9Ck https://www.youtube.com/watch?v=_-xVSXKiKWE

Баш када помислиш уморила се ,да нема више,шта за рећи… Она склопи окице извуче четкицу у коси сакривену. Помислио би да никада коришћена није. А она је чиста због чистоте својих слика. И наслика слику још лепшу на радост нашу.

Један мост у магли са каменим човецима му се полако губио чак и из снова. Уморно су изгледали ови камени човеци. Целе зима растерују јутарњу маглу да би људи безбедно прошли тих 650 корака и несвесни да камени човеци постоје. Био је месец Лежитрава,руке им је већ скоро било немогуће покренути,но зато су својим дахом … Continue reading Баш када помислиш уморила се ,да нема више,шта за рећи… Она склопи окице извуче четкицу у коси сакривену. Помислио би да никада коришћена није. А она је чиста због чистоте својих слика. И наслика слику још лепшу на радост нашу.

Нисам никада никоме остављао путоказе до мога срца.

Некада ти се чинило да из очију бацам пламене мачеве на тебе који ће те одмах спржити само ако подигнеш те лепе окице према мени. Да ме сада погледаш питала би се зашто овај човек дрхи предамном. А дрхтао је одувек.Од страха пред тобом дрхатао није,то да знаш.Знам да ме никад нећеш ни питати зашто.јер … Continue reading Нисам никада никоме остављао путоказе до мога срца.